Δημήτρης Πολίτης

Ο Γαστρεντερολόγος Πολίτης Δημήτρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κέρκυρα.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ειδικεύθηκε στη Παθολογία στο νοσοκομείο Πρεβέζης και στο νοσοκομείο του Oskarshamn στη Σουηδία.

Ειδικεύθηκε στη Γαστρεντερολογία στη Γαστρεντερολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων και η κατάρτιση του αναγνωρίστηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά κριτήρια λαμβάνοντας τον τίτλο του Fellow of European Board of Gastroenterology and Hepatology.

Κατά την ειδίκευση του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων διενέργησε διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις σε προγραμματισμένη και επείγουσα βάση, βιοψίες ήπατος, διενέργεια και φροντίδα γαστροστομιών, συμμετοχή σε εξωτερικά ιατρεία ασθενών, εκπαιδεύτηκε σε τεχνικές καταστολής και συμμετείχε ως βοηθός ερευνητή σε κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ και IV.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με βαθμό ‘’άριστα‘’, με θέμα την ενδοσκοπική μελέτη των ασθενών με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη νοσήματα του Εντέρου.

Έλαβε μέρος σε σεμινάρια της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας, στο Ηπατολογικό σχολείο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος καθώς και σε σεμινάρια ειδικών ενδοσκοπικών επεμβάσεων στο εξωτερικό. Διαθέτει και σουηδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος.

Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά προγράμματα για Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση για ενήλικες λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις λειτουργικές παθήσεις του πεπτικού, για τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου και την ηπατολογία.

Τα τελευταία 10 έτη έχει παρακολουθήσει περισσότερα από 25 ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει λάβει 2 βραβεία για τη συμμετοχή του σε αντίστοιχα συνέδρια ως ομιλητής παράλληλα με συμμετοχές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια με επιστημονικές εργασίες.

Συμμετοχή σε επιστημονικές εταιρείες

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας

Μέλος της Ιατροχειρουργικής εταιρείας Κέρκυρας

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού

Μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας

Μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων

Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου

Μέλος της Ελληνικής εταιρείας μελέτης Ήπατος

Μέλος της Σουηδικής ένωσης Γαστρεντερολόγων

Μέλος της European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE)